Crossover Festival Zagreb Pregled

Ribnjak park domaćin je pet večeri međunarodnih pića, hrane i glazbe, domaćini domaćih i stranih posjetitelja s besplatnom glazbenom linijom pristranom prema jazzu i mesingu. Lokalni DJ-i postavljaju atmosferu, prije dvije live emisije svakodnevno od 20 sati do ponoći.

Veteranski igrači Royal Gardena Dixie Banda Zagreb započeli su 25. srpnja igrati pred Gipsy Grooveom, bendom na Kosovu koji je bio vrhunac prošlogodišnjeg festivala.

Srpkinja Naked 26. srpnja nudi balkanski utjecaj na modernom jazzu, a slijede ga zagrebački vodeći mladi jazz pioniri, zamršeni, a ponekad i utjecajni Chui.

Nakon Soul Shadowsa, 27. srpnja britanski duo Smoove i Turrell daju svoju kombinaciju zaštitnog znaka funka, sjeverne duše, hip-hopa i electronica, igrajući se na palubi i uzorku, uz žive vokale i udaraljke. 28. srpnja vidi mlade suradnike, 10 komad Jam Zamah, igrati pokriva jazz swing od 20-ih, 30-ih i 40-ih godina. Kasnije te večeri, talijanski saksofonski kvartet i bubnjar Techno Vikings igraju jazzove interpretacije 90-ih plesnih glazbenih klasika iz likova Faithlessa i g. Oizoa.

Završetak 29. srpnja vidi kako se amsterdamski moderni jazz bend Eargonauts vraća u Zagreb, a slijedi ga Mimika Orchestra, londonska odijela sa 16 članova koji igraju svjetski glazbeni zvuk koji se često odvija u divljim, improviziranim pravcima. U petak i subotu, festival održava poslijepodne, do 03:00, u Kaptol Boutique Cinema.